sâmbătă, 3 mai 2008

Vrem un alt fotbal

Cam asta auzim peste tot unde se vorbeste despre acest fenomen numit fotbalul.Insa oare noi facem ceva pt. a putea schimba fata murdara a fotbalului romanesc ? sau doar dam vina pe altii care nu fac/ nu dreg. Oamenii isi doresc sa mearga la stadion ca la teatru, sa priveasca un spectacol pe teren dar sa fim seriosi la teatru mergi cu punga de 1 kila de seminte dupa tine ? sau cu ditamai punga de chipsuri ? NU !
Dupa fiecare etapa la majoritatea televiziunilor care transmit live meciurile din LIGA 1 se vorbeste in PRIMUL rand despre arbitraj. despre cat gresesc arbitrii. Nu zice nimeni ca nu gresesc insa sunt oameni si asta explica multe, nu doar la noi, in Romania se fac greseli ci in toata lumea exista astfel de erori care uneori influenteaza rezultatul final, alteori nu.
Oamenii de televiziune vorbesc de fotbalul "mocirlos" din Romania si ca acesta nu se va schimba niciodata, pai ei fac ceva pt. a-l schimba ? Cand citesc stirile din sport pe site-urile de profil(gsp, prosport, sport.ro) te ingrozesti cand vezi titlurile. Doar (X a vandut meicul lui Y, X s-a intalnit cu Y inaintea meciului-toate aceste fara nicio dovada bineinteles). Acum inaintea meciului dintre Steaua si Dinamo, meci care intr-adevar este foarte important, ce rost are aceasta propaganda prosteasca cum ca Dinamo ar "vinde" meciul sau s-ar da la o parte mai elegant spus?
Spunem ca fotbalul este stricat de huliganii din peluze, e adevarat insa aceasta STRICARE, DISTRUGERE este alimentata de prostimea care este pe stadioanele din zilele de azi.
Ne dorim stadioane ca in Anglia, Franta, Germania, Italia, etc. ca sa ce ? Sa le distrugem ? sa rupem scaunele de pe ele ? sa spargem baile ? sa desenam peretii ? sa strigam "muie" ? Asta se poate face si pe cele care le avem, cele care se darama cu noi.
Daca mergi pe stadion si omul din dreapta si stanga ta nu au punga de seminte in mana ci doar stau si privesc si tu clintesti ca un "badaran", in plus mai si scuipi hoaspele pe geaca celui din fata ta te vei simti un pic prost, mai ales daca vreunul din ei iti atrage atentia.
Asa ca pana ce noi nu facem nimic, nici ceilalti nu vor face nimic.

Niciun comentariu: