miercuri, 30 aprilie 2008

Părintele LSD a murit la vârsta de 102 ani


Inventatorul unuia dintre cele mai puternice droguri sintetice, LSD, a murit la 102 ani, în Elveţia.

Era chimist şi membru al Asociaţiei pentru Studii Psihedelice. Albert Hofmann a descoperit LSD-ul acum 70 de ani, în timp ce studia utilizarea în medicină a unor ciuperci halucinogene care cresc pe grâu.

Hofmann a fost primul care a testat drogul pe propria piele. Este adevărat, din greşeală, când puţin praf i s-a lipit de deget. A declarat atunci câ a trebuit să plece acasă, pentru că s-a simţit complet ameţit. A mers cu bicileta pe şapte cărări şi cu mare viteză, deşi avea impresia că stă pe loc.

Trei zile mai târziu a repetat experimentul, de această dată cu bună-ştiinţă, iar rezultatul a fost o călătorie imaginară într-o lume terifiantă. Cu toate acestea, Hoffman a continuat să se drogheze decenii în şir, dar a admis că, în lipsa unei supravegheri medicale şi în doză mare, drogul este periculos.

Trei decenii mai târziu, LSD-ul devenea drogul-simbol al generaţiei hippie, iar în 1966 a fost interzis. Asta nu i-a împiedicat pe Beatles să-i dedice un cântec: "Lucy in the Sky of Diamonds", titlu ale cărui iniţiale sunt LSD.
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu: